Telefon: 031 590 536, E-mail: info@bioharmonija.com
Telefon: 031 590 536, E-mail: info@bioharmonija.com

Alternativa ali dnevni ritual za pse in mačke?

Feedko – strokovno svetovanje o prehrani psov in mačk

Uravnotežena in zdrava prehrana je tako za človeka kot za živali bistvenega pomena pri ohranjanju kakovosti življenja. Le takšna prehrana lahko zagotavlja, da organizem prejme vse potrebne snovi, ki so nujne za opravljanje življenjskih funkcij. Posebno pozornost je potrebno nameniti dejstvu, da uravnotežena in zdrava prehrana vpliva tudi na dobro počutje, ustrezno kondicijo organizma in dobro zdravstveno stanje posameznika, človeka in živali.

Človek je vezi z živalmi spletal že od nekdaj, udomačitev pa je številnim vrstam odvzela možnost, da same poskrbijo za lastno prehrano. Psi in mačke, na primer, so tako popolnoma odvisne od odgovornosti in skrbi človeka – lastnika. Odvisno od zmožnosti, ozaveščenosti in dovzetnost lastnika je, kakšno hrano izbiramo za naše hišne ljubljenčke, ki dandanes zavzemajo že mesto družinskih članov in tako ustvarjajo posebno vez in razumevanje ljubezni.

Na trgu je na voljo veliko število raznovrstnih živalskih prehranskih izdelkov iz različnih sestavin, število pa se iz dneva v dan povečuje, saj je industrija prehranskih izdelkov za pse in mačke ena najhitreje rastočih v razvitih državah. Ni pa nujno, da je v hitro rastočem navalu prehranskih izdelkov, vsa hrana res ustrezna in da dobro vpliva na zdravje živali. Zavedati se moramo, da imajo psi in mačke drugačne prehranske potrebe kot ljudje. Kljub bogati ponudbi t. i. komercialnih hran, ki naj bi bile prehransko uravnotežene in naj bi vsebovale vse potrebne hranljive snovi v ustrezni količini in razmerju, se lahko lastniki odločijo tudi za pripravo hrane doma.

Pri doma pripravljeni hrani obstaja sicer več tveganj, ki pa se jim s pravilno sestavo in količino lahko izognemo. Skozi svoje delo opažam, da so lastniki vedno bolj ozaveščeni, dovzetni za vrnitev k zdravi in živi hrani. Ne samo v primeru, ko je ljubljenček zdrav, posebej tudi v primeru bolezni. Ko pes ali mačka zboli in ko veterinar diagnosticira bolezen, mu lahko s pravilno izbiro sestavin v obroku bolezenske simptome odpravimo ali napredovanje bolezni upočasnimo oziroma bolezen omilimo.

Feedko je blagovna znamka, ki je predana zdravju naših in vaših psov in mačk. Verjamem namreč, da je uravnotežena in prilagojena prehrana preventiva za ohranjanje zdravja nas in naših živali.

Daša Korže, mag.inž.zoot.                    Feedko – strokovno svetovanje o prehrani psov in mačk

 

Izjemnega pomena za ohranjanje zdravja živali je pravilna izbira hrane, dovolj gibanja in pravilna nega. Ko pa se zaradi najrazličnejših vzrokov pojavijo zdravstvene težave, je nujno pravilno ukrepanje, ustrezna diagnostika in terapija. Da bi delovali čim bolj preventivno in ob pojavu zdravstvenih težav podprli organizem, priporočam obisk Bioharmonije – bioresonance za živali, kjer so živali obravnavane strokovno in celostno na energijskem nivoju. Kot prehranski svetovalki za pse in mačke mi sodelovanje s terapevtko Uršo Grahek, dr.vet.med. pomaga pri dobri zasnovi diet in hitremu prilagajanju individualno pripravljenih prehranskih načrtov za zdrave ali obolele živali.

Daša Korže, mag.inž.zoot.

Prehrana in bioresonanca

Ovire so prehranske intolerance in alergije Bioresonanca se uvršča med energijske metode, v sklop komplementarnega zdravljenja. Je naravna in neinvazivna metoda, ki […]