Telefon: 031 590 536, E-mail: info@bioharmonija.com
Telefon: 031 590 536, E-mail: info@bioharmonija.com

BIORESONANCA – POTEK OBRAVNAVE

Bioresonanca za živali je popolnoma neinvazivna in neboleča metoda. Na prvem obisku je prvi del posvečen pridobivanju čim bolj širokih informacij o zdravstvenem stanju živali (o trenutni težavi, o morebitnih preteklih težavah), kakšne navade in razvade ima vaš ljubljenček in v čem trenutno odstopajo, v kakšnem okolju živi, kako se prehranjuje, itd. Temeljiti anamnezi sledi diagnostično testiranje, namenjeno ugotavljanju vzrokov težav.  Z uporabo BICOM aparata ugotavljamo, kakšno je energetsko stanje živali, prisotnosti blokad, preverimo delovanje najpomembnejših organov (jetra, ledvica, črevo, limfa itd.). Preverimo tudi stanje imunskega sistema ter hormonalnega sistema.

 

bicom aparat
BICOM aparat

Drugi del pa je namenjen testiranju prisotnosti morebitnih preobčutljivosti (na hrano, zunanje zajedavce, pršice, insekte) ter druge obremenitve (težke kovine, bakterije, glivice, pesticide, dodatke v hrani, cepiva, veterinarska zdravila itd.) s pomočjo testnih ampul.

 

bioresonanca za pse in mačke
Testni seti z ampulami

Pomemben del prvega obiska je tudi testiranje vode in hrane, ki jo žival v tem trenutku prejema. Na ta način namreč takoj lahko izločimo morebitne motilne dejavnike.

Na koncu skupaj pregledamo ugotovitve testiranja in se dogovorimo o poteku nadaljnjih terapij ter morebitnih ukrepih, ki jih bo potrebno uvesti.

Prvi obisk, kjer izvedemo obsežno testiranje, po navadi traja cca 1,5 ure.

Naslednji obiski, ki si sledijo v razmaku 1-2 tedna, so krajši (trajajo cca 1 uro) ter so namenjeni individualno prilagojenim terapijam, glede na odkritja iz prvega obiska.

 

Bioresonanca za pse in mačke – Zaključek

Obsežno diagnostično testiranje je na mestu predvsem pri kroničnih obolenjih ter pri ponavljajočih se težavah, medtem ko je pri akutnih stanjih nepotrebno. Tu je pomembnejše, da se osredotočimo na težavo in izvedemo podporne terapije. V primeru akutnih obolenj so terapije pogostejše, lahko se izvajajo tudi vsak dan ali vsak drugi dan.

Kot smo že omenili, je sam proces bioresonačne obravnave za vašega kužka ali mucka povsem neinvaziven in neboleč. Žival je udobno nameščena na blazini, elektrode, ki so potrebne za obravnavo, so neinvazivno postavljene na telo živali. Iz izkušenj lahko povem, da v veliki večini živali »uživajo« v terapiji, se pri tem sprostijo, nemalokrat pa tudi zaspijo.

Med bioresonanco lahko zaspim
Med bioresonanco lahko tudi zaspim
bioresonanca za psee in mačke
Med terapijo se sprostim

Izrednega pomena pa je tudi sodelovanje med lastnikom živali in bioresonančnim terapevtom. Bioresonanca sicer predstavlja komplementarno (dopolnilno) zdravljenje, ki pa poskuša celostno pristopiti k obravnavi pacienta. Kar pa pomeni, da so pogosto, če ne vedno, potrebne tudi prilagoditve prehrane živali, morda spremembe v okolju, v katerem živijo. Le na ta način namreč lahko zagotovimo optimalno obravnavo vaših ljubljenčkov.

Kontakt

Poglejte še Bioresonanco za živali