Telefon: 031 590 536, E-mail: info@bioharmonija.com
Telefon: 031 590 536, E-mail: info@bioharmonija.com

Članek v reviji KINOLOG

Bioresonanca je oblika regulatorne ali komplementarne medicine,hkrati pa naravna in neinvazivna metoda, katere namen je vzpostavitev harmonije v telesu. Je ena od energijskih oblik zdravljenja.

Bioresonanca za svoje delovanje izkorišča dejstvo kvantne fizike, da je vsaka materija ali snov zgoščena energija ter ima kot taka svoje energijsko polje in svoj specifični frekvenčni vzorec v obliki elektromagnetnega valovanja. Za nemoteno delovanje telesa in vseh njegovih procesov je odgovorna zdrava komunikacija med telesnimi celicami, ki poteka s pomočjo elektromagnetnih valovanj. Biofizika pojasnjuje, da je bolezen neposredna posledica motene medcelične komunikacije, ki ima za posledico motnje telesu lastnih regulacijskih mehanizmov. Namen bioresonance je torej vzpostavitev telesu lastnih in naravnih zmožnostih zdravljenja s pomočjo izničenja nezdravih signalov, ki jih telo proizvaja, ter z okrepitvijo zdravih signalov, ki vzpostavljajo pravilno medcelično komunikacijo.

Dr. Hennecke, strokovnjak na področju bioresonance, uporablja za predstavitev bioresonančnega zdravljenja naslednjo analogijo: »Predstavljajte si telo kot računalnik, katerega trdi disk vsebuje vse potrebne programe, ki vodijo telesne biokemijske reakcije. Ko računalnik priključimo na internet (ali zunanji svet), lahko pride v stik z najrazličnejšimi virusi, ki motijo njegovo  pravilno delovanje.

 Dober antivirusni program (imunski sistem) bo obvladoval te napade, dokler ni preobremenjen. Najboljša rešitev bi torej bila, da bi s pomočjo računalniškega programa popravili ali preprosto zbrisali viruse. In to je ravno to, kar počne bioresonanca.«

Bioresonanca je neinvazivna in živalim prijazna metoda zdravljenja. S pomočjo elektrod, ki jih le položimo na živali in povežemo z bioresonančno napravo, je naprava sposobna zaznati tudi minimalne elektromagnetne signale, ki jih telo oddaja, ter okrepiti zdrave signale in/ali invertirati patološke ter jih vračati nazaj v telo, spet prek elektrode, na kateri žival po navadi sproščeno leži.

Cilj bioresonance je odkriti in odstraniti vzrok bolezni ter tako doseči učinkovito zdravljenje. Z bioresonanco si lahko pomagamo tako pri akutnih kot tudi kroničnih bolezenskih stanjih.

Akutna bolezenska stanja

Med akutne bolezni štejemo vse infekcijske bolezni (virusne, bakterijske, glivične in parazitarne). Dejstvo je, da vse živali, ki pridejo v stik z določenim povzročiteljem bolezni, ne razvijejo simptomov

 bolezni. Ta večja skupina živali je odporna na povzročitelja zaradi svojega zdravega imunskega sistema, ki se je sposoben učinkovito spopasti z okužbo. Torej se simptomi bolezni razvijejo le pri živalih, ki imajo iz kakršnega koli vzroka oslabljen imunski sistem, morda je ta zaposlen z nečim drugim, kar se dogaja v telesu, morda ga je predhodna okužba oslabila in se še ni bil sposoben vrniti v prvotno stanje moči. Namen bioresonančnega zdravljenja v primeru akutnih infekcij je torej dvojen: podpreti imunski sistem ter izničiti delovanje povzročitelja.

Med akutna stanja, ki jih lahko zdravimo z bioresonanco, spadajo tudi športne poškodbe (nategnjene kite in vezi, težave s hrbtenico, zvini), kjer ne deluje samo simptomatsko (protibolečinsko, protivnetno), ampak predvsem v prid celjenju, npr. vzpostavitve normalnega frekvenčnega vzorca kite ali vezi.

Kronična bolezenska stanja

Druga skupina bolezni, pri katerih za zdravljenje uporabljamo bioresonanco, so kronične bolezni. Te so v 21. stoletju po svoji pojavnosti že prehitele akutne infekcijske bolezni in trenutno predstavljajo vodilni vzrok smrtnosti pri ljudeh, verjetno pa tudi pri živalih. Pri zdravljenju kroničnih bolezni kon-

Eli na terapiji

vencionalna medicina in veterina posegata predvsem po simptomatskem zdravljenju in obvladovanju simptomov, bioresonanca pa obravnava te bolezni širše in ponuja predvsem možnost odkrivanja različnih dejavnikov, ki jih sprožajo ali otežujejo.

Med kronične bolezni sodobnega časa, ki jih lahko obvladujemo s pomočjo bioresonance, sodijo alergije različnih vrst, bolezni presnove, želodčno–črevesne bolezni, bolezni urinarnega trakta, neplodnost, hormonske motnje, bolezni mišičnoskeletnega sistema in hrbtenice, avtoimunske bolezni in bolezni ustne votline, če naštejemo le najpogostejše.

Pri obravnavi kroničnih bolezni z bioresonanco vedno delujemo po enakem principu. Vsaka posamezna bioresonančna terapija se vedno:

  • začne z določanjem osnovnega energetskega statusa živali, ki nam opredeli zmožnost telesa za samoregulacijo;
  • v naslednjem koraku določimo prisotnost morebitnih blokad, ki prav tako omejujejo naravne zmožnosti zdravljenja telesa;
  • nadalje se posvetimo izločevalnim organom (pljuča, črevesje, jetra, ledvica, koža …) in njihovi podpori v primeru, če je izločanje moteno;
  • del terapije predstavlja tudi odstranjevanje morebitnih stresnih dejavnikov in obremenitev (bakterije, virusi, glivice, paraziti, alergijske obremenitve, težke kovine in podobno);
  • na koncu pa se bioresonančna obravnava vedno zaključis stabilizacijo organizma s pomočjo meridianskih programov.

Za zaključek še par besed o zgoraj omenjenih blokadah. Živimo v času izobilja najrazličnejših dobrin, ki so nam dostopne že na skoraj  vsakem koraku. Pa ne le ljudem, temveč tudi našim psom in mačkam, ki danes že prevzemajo vlogo družinskih članov. In prav je tako, vendar to pomeni, da si z njimi delimo vse – dobro in slabo. Tako kot smo ljudje, so tudi oni izpostavljeni onesnaženosti zraka,

zemlje in vode, predelani in vnaprej pripravljeni hrani, polni konzervansov,  ter vplivu sevanja najrazličnejših elektronskih naprav, s katerimi se ljudje tako radi »obdajamo«. Pa ne pozabimo na stres. Če ga živali ne doživljajo neposredno, pa so mu izpostavljene prek nas. In vse to vodi v situacijo, ko pri živalih odkrivamo vedno več kroničnih težav in bolezni.

Bioresonanca je torej naravna in neinvazivna metoda, katere namen je vzpostavitev harmonije v telesu. Je oblika holističnega (celostnega) pristopa k zdravju, kar pomeni, da simptomi predstavljajo le del celotne slike. Pomembno je dejstvo, da se lahko uporablja tudi v preventivne namene ter ohranjanje zdravja, predvsem s pravočasno razrešitvijo blokad in obremenitev. Moj slogan ostaja: Zdravje je lažje ohraniti kot znova pridobiti.

Urška Grahek, dr. vet. med., je certificirana BICOM terapevtka. Več informacij na

www.bioharmonija.com.

Vir: revija Kinolog, številka 7/8 2019